Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

měl bych taky něco malého do placu. Můj táta jezdil do ciziny služebně na veletrhy apod. Vozil s sebou vždycky stín, který neuměl žádnou cizí řeč narozdíl od táty. Stalo se to na EXPO v Montrealu, táta tam dával dohromady kinoautomat, protože na něj měl patent. A stín tam měl pochopitelně taky. Když jel domů, tak tam nakoupil různé věci, no ten stín taky. Vybral si krásnou láhev s obsahem v domnění, že v tom je víno. Táta se tu láhev podíval, ale neřekl nic. Teprve doma nám řekl, co to bylo, podotýkám, že rodinu musel nechat doma, ten stín si totiž koupil fermež. Jak mu chutnala se neví.

3 0
možnosti
KT

To se tam váš otec musel potkat s tím mým.

1 0
možnosti
Foto

A možná se setkal i s mým manželem, který tam jako spoluautor a projektant obráběcího centra NC FQH 50 tento stroj předváděl v Pavilonu průmyslu. Vysílaly je tam závody přesného strojírenství (ZPS Zlín), tehdy Gottwaldov. Střídal se tam tenkrát s kolegou po třech měsící. Součástí NC (číslicově řízeného) obráběcího stroje byla i robotická ruka americké výroby. V kinoautomatu byl i na představení Laterna Magica. Československý pavilon v Montrealu 1967 byl tehdy velmi úspěšný. Velký úspěch měl i americký paviion, kde byla vystavena raketa Geminni, i sovětský pavilon, kde byla vystavena kosmická loď, ve které letěl Jurij Gagarin. Ze světové výstavy v Montrealu máme doma spoustu diapozitivů, které tehdy byly v kursu. Potřebovala bych je převést do počítače, koupila jsem si jakýsi konvertor, ale byl vadný, nepovedlo se. Promítat je můžeme tedy jen prostřednictvím diaprojektoru a filmového plátna. Někdy o tom napíši víc. Díky za reakci na můj článek. (Těch zážitků mám také víc, hlavně od manžela, který často jezdil předvádět stroje na mezinárodní výstavy obráběcíc strojů. (A vždycky s nimi jezdil nějaký netechnik, stín).(I když se tvářil jako jejich kamarád, všichni to o něm věděli a dávali si na něj bacha. Kdysi také přiběhl a prý " hoši, koupil jsem si výbornou levnou masovou konzervu, doporučuji." Podívali se na to , a ona to byla konzerva pro psy... Nechali ho při tom. Dobrou chuť. ;-€Rv (To ale tenkrát nebylo v Montrealu, odtud má jiné zážitky). Díky za reakci. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 333
  • Celková karma 20,57
  • Průměrná čtenost 717x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik