Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za poznámku , paní Ludmilo. Zdravím. :-)

1 0
možnosti

Nádhera, oči se popásly. Letos jsme zabijačku u nás v Bolevci propásli, tak jsem se (mlsně) pokochala:-P alespoň tadyR^

0 0
možnosti
Foto

No jo, ale nemůže to být na stole každý den... Zdravím, Jitko, a díky. :-PR^

0 0
možnosti
Foto

To jsou chutě, nádhera! A dík za info;-)R^

0 0
možnosti
Foto

Pocházím z jižní Moravy, tam je typické dávat do jelit kroupy - je tomu tak ale i zde, na Valašsku. Proto také fandím kroupám, bavorskými jitrnicemi ale také nepohrdnu. ;-)Vařím doma hodně zeleninová jídla, ale občas si také dopřejeme něco pořádného, typicky českého (a moravského), Ale i v tom je změna. Kdysi jsem koupila jelita plněná rýží, nechutnaly mi. Manžel má zase rád jitrnice neupečené,studené, jen tak na kolečka s chlebem. Vždycky mu jednu nechám v ledničce... Dobrou chuť u nedělního oběda. :-P

0 0
možnosti

Jitrnice a jelita jsou neustaly zdroj trenic u nas doma. Otec manzelky byl reznik, a ona by chtela aby lyly takove, jako je delal jeji tata.

Ja si oblibil ty bavorske, jitrnice okorenene jalovcem a ne moc tuhe. A v jelitech nemusim mit kroupy, ale kousicky speku. A ten tam zase zena nechce. Prej do jelit patrej kroupy.

Ja si zas tvrdim ze jelita maj bejt od reznika a ne od mlynare.

0 0
možnosti
Foto

Možná je to jiné v obchodech masa, které vlastní nějaká soukromá menší firma. Těch ale zase není tolik. Díky za poznámku, pane Gayere.:-)R^

0 0
možnosti

R^Ano, domácí zabijačka je opravdu o něčem jiném..... Někdy je člověk zlákán koupit jitrničky v obchodê, ale to zklamání způsobí, že tuhle chybu jen tak hned nezopakuje.

0 0
možnosti
Foto

Díky, paní Zdeňko. Je to i pro mne určitá relaxace, byla jsem z těch posledních psychicky ( a politicky) deprimujících dnů už celá uondaná... Pěkný večer Vám přeji. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Ze vší té umazané politiky tu najednou vykoukne takový krásný blog. Díky Vám za něj R^.

Já z těch doprovodných fotografií snad i cítím úžasnou vůni a chuťové buňky začínají manifestovat.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik