Diskuse

Vystěhování

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky, paní Blahová, za upřesnění podobných případů, kterých je, jak píšete, stále dost... Je to trauma jak pro jejich rodinu, pro sousedy, někdy pro výbor majitelů společného domu, pro obecní úřad - a vlastně pro celé město. Díky za reakci. R^

1 0
možnosti

Podobných dlužníků má každé město desítky, ne-li stovky, často jsou mezi nimi i ti, kteří pobírají příspěvek na bydlení. Dosáhnout jejich soudního vystěhování je časově náročné, a když už se zadaří, dlužník nezřídka zmizí neznámo kde a dluh je prakticky nevymahatelný. Dluh na nájemném a za služby se pak musí uhradit z městského rozpočtu (tedy z peněz všech obyvatel města), v souhrnu jde o desítky milionů, které pak chybějí v sociálních službách, ve školství, v oblasti životního prostředí atp.

Ještě o poznání horší je, když dluh zůstane na krku soukromému nájemci, který musí sáhnout do vlastní kapsy, aby dlužné částky za energie, vodu, odvoz odpadu atd. za dlužníka zaplatil.

Je to sice paradoxní, ale v popisovaném případě může matka sloužit potomkům jako odstrašující příklad, což je sice smutná, ale dost účinná motivace.

1 0
možnosti
Foto

Hodně to ovšem záleží na ženě. Žena - matka - ochránkyně rodinného krbu. Od pradávna... Díky, Jitko... :-)

0 0
možnosti
Foto

Různí sousedé, různé osudy ;-)R^

0 0
možnosti
Foto

Díky, Ivanko ... (Omluva za tu přesmyčku jména na faceooku). ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jano, vypadá to dost pesimisticky, ale já věřím, že i tento případ nakonec dopadl dobře. Hlavně pro ty děti. Znala jsem je - byly hodné a inteligentní. Snad se i jejich matka časem umoudřila... Už i kvůli nim. Někomu zmoudření trvá hodně dlouho.:-) Díky za poznámku.

1 0
možnosti

Mirko, ne vše v životě je jednoduché a veselé, ale důležité je aby nás to nesežralo zevnitř R^:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 23,39
  • Průměrná čtenost 721x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik