„Babi, jste doma?“

18. 10. 2020 17:28:57
Sedím v křesle, popíjím odpolední kávičku – a zvoní... Utíkám otevřít dveře, ale nikdo dole u domovního vchodu. Ach jo, nebyl to zvonek od domovních dveří, ale zvonil mi mobil. Zvonění jsou si podobná, měla bych je změnit.

„Babi, proč neberete telefon, jste doma? Přišli jsme vás navštívit.“ „Tome, kde jste? Dole u dveří vás nevidím,“ „Babi, ty nevíš, že řádí coronavirus, stojíme dole pod balkonem. Přijďte s dědou na balkon a vezměte si svetry, venku je chladno.“

A tak jsme se oba tepleji oblékli a běželi na balkon přivítat se s vnukem a dětmi, Maxíkem a Nikolkou. Přemlouvali jsme je aby šli dovnitř, aspoň na chvíli, já je lákala na čerstvě upečenou cuketovou buchtu s čokoládovou polevou, ale nedali se přesvědčit. Prý nebudou nic riskovat, covid-19 bloudí kolem, lépe se mu vyhnout. A tak jsme si s nimi povídali z balkonu - ještě že bydlíme v přízemí a balkon není vysoko. Nakrájenou buchtu jsem jim podávala z talířku z balkonu, chutnala jim. Zbytek jsem zabalila do alobalu a dala krabičky, aby si ji mohli vzít domů.

A tož taková je realita dnešních dnů. Když se chceme vidět s našimi blízkými, nemůžete je pozvat domů, musíme se s nimi bavit z balkonu. Komu by se to líbilo? My s manželem prý patříme do ohrožené skupiny obyvatel, riskování by se nám nemusilo vyplatit. Je to nešikovné, ale pořád lepší, než ležet v nemocnici.

Ach jo... Koncem jara jsme se všichni těšili, že se blíží konec našemu „rouškovému trápení,“ ale nedočkali jsme se... Dnes je to dokonce horší než zjara, Někteří z nás se zlobí, jiní se s tím smířili... No, nic naplat, musíme to, vážení, ještě po nějakou dobu vydržet. Snad se přece jen dočkáme lepších časů – a nebude to trvat dlouho.

Autor: Mirka Pantlíková | neděle 18.10.2020 17:28 | karma článku: 21.10 | přečteno: 789x

Další články blogera

Mirka Pantlíková

Jak jsme slavili MDŹ

V době minulé, předlistopadové, se dbalo z moci úřední, aby na každém pracovišti proběhla důstojná oslava Mezinárodního dne žen.

8.3.2024 v 18:13 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse

Mirka Pantlíková

Smutný konec roku 2023

Začínají Vánoce, největší svátky roku. Těšili jsme se na ně, ale naši radost nám těsně před nim zkalila hrozná událost v Praze na Karlově univerzitě. Vyjádřil se k ní i ve svém blogu i pan Z. Horner, a toto je moje odezva.

24.12.2023 v 13:26 | Karma článku: 24.50 | Přečteno: 899 | Diskuse

Mirka Pantlíková

Bitva u Slavkova - něco o nejslavnější napoleonské bitvě

Tímto článkem navazuji na výborný fotoblog pana J. Šiši, kterým slovy i fotografiemi dokumentuje tradiční vzpomínkovou akci Bitvy tří císařů ve Slavkově u Brna.

10.12.2023 v 20:21 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 269 | Diskuse

Mirka Pantlíková

Jitrnice, křen a zelí, ovar, jelita

abychom se dobře měli, jezme dosyta... Dnes byla v Praze velká demonstrace, ale demonstrovalo a stávkovalo se po celé republice, a většina z nás považovala tento odborářský protest proti vládě za docela oprávněný.

27.11.2023 v 19:49 | Karma článku: 17.15 | Přečteno: 446 | Diskuse

Další články z rubriky Pardubice

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Počet článků 328 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 714

Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...