Foto

Mirko, hodně zdraví a pohodové svátky ti přeji!

Foto

Jitko, nápodobně.. Veselé Velikonoce v kruhu Tvých blízkých.

Foto

J38a84n 31Š87i80k

30. 3. 2024 8:47

Brzké uzdravení přeji, paní Pantlíková. Zajímalo by mě, kde se nacházel ten fotoateliér, tam kde je dnes Fotografia? I když ta už vlastně skončila. Hezké svátky

Foto

Dobrý den, pane Šiku, ten fotoateliér pana Husičky se nacházel na náměstíčku pod kostelem sv. Jakuba, první obchod od kostela. Když stojíte naproti kostela po pravé straně. (Dnešní Fotografie je naproti kostela přes ulici). Srdečně Vás zdravím a přeji Vám veselé Velikonoce. Děkuji Vám za zastavení.

PC

Ufff... to je teda nepříjemné s tím úrazem, paní Pantlíková. Přeji Vám brzké uzdravení

Jinak (jako vždy u Vás) opravdu krásné povídání.

A, když dovolíte, ještě malá poznámka k Vaší větě, cit.:

Ach jo, nevadilo by mi to, kdyby nebylo před svátky a tolik práce...

... neměl Vás ten úraz nakonec ochránit před možným přílišným předvelikonočním přetížením? Říká se, že nic není náhoda. Tím Vás chci samozřejmě povzbudit...

Přeji Vám krásné Velikonoce.

Foto

Pane Chmelíku, máte pravdu. Předvelikonoční úklid. Pocházím z vesnice na jižní Moravě, tam se Velikonoce dodržují, a vždy se tam před nimi hodně uklízelo. Myly se okna, praly záclony, čistil nábytek, dveře, leštily se sidolem kliky, všechno muselo být OK. Však o těch zvycích na dědině píši ve své knížce Vyprávěnky. A pak se také peklo. Mazance ani tak ne, ale božíhodové tvarohové koláče s posýpátkem, a cukroví. Maminka byla na to velmi šikovná. Jsem tak zvyklá z domu, a protože jsme se s manželem, který je Zlíňák, brali velmi mladí, a jezdil k ním, zvykl si na to také. A když jsem teď nemohla tolik uklízet, pomohl mi - a sám od sebe. On je takový... Já zase cosi upekla, to mi i s tou ruko jde. Děkuji Vám za pochvalu a za komentář. Mějte se pěkně. Veselé Velikonoce vám přeji.

Foto

Želám skoré zotavenie a veľa radosti z jarných dní.

Foto

Už je to dobré, paní Janko. A jakmile se zbavím té šněrovací kazajky, ortézy, bude to OK. Děkuji za příspěvek.

MB

Opravdu jste svoji 65 let?

Takže pokud jste se brali v okamžitě po dosažení plnoletosti, tak máte oba 83 let.

Přeji tedy stálé zdraví a pánovi pevnou ruku na volantu.

Foto

To víte, tehdy jsme se jsme e ženili a vdávaly brzy... Někdy i před dokončením studia. A také nám brzy odrostly děti. Studentská manželství. Díky z za příspěvek.

  • Počet článků 332
  • Celková karma 22,20
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik