Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I11v54a98n11a 64L11a89n87c41e

23. 6. 2022 20:53

Krásná ZOO a krásné fotkyR^R^R^ rejnoka jsem si také pohladila. Bylo to v Atlantě v Akváriu.

0 0
možnosti
Foto

Díky, paní Ivano. Srdečně Vás zdravím. :-)R^

0 0
možnosti
KT

Rejnok nebyl nabitý! Buď mu zkrouhli příděl energie nebo je sám uvědomělý a šetří.

1 0
možnosti
Foto

Rejnoka bych zařadila do kategorie "zázraky přírody". Díky za astvení, paní Trnkové. ;-)

0 0
možnosti
TG

:-)Milá pozvánka nejen pro děti.

3 0
možnosti
Foto

Pane Tomáši, ZOO Lešná je pěkné místo - a to nejen pro milovníky zvířat. Stojí tam i pohádkový Zámek Lešná, postaven v 18. století, ale později byl přestavěn do dnešní podoby. Někteří naši známí mají permanentky na vstup celoroční, chodí tam relaxovat. (A čtvrtky bývají vyhrazeny pro důchodce). Pojedete-li kolem, navštivte se tam. Srdečně Vás zdravím. :-)

0 0
možnosti
JM

J94a79n 12M91a18r46e35k

18. 6. 2022 20:16

Myslím, že nejlepší ZOO, kterou jsem viděl (a viděl jsem jich hodně) je ta Pažská v Troji. Vzpomínám na tu v San Diegu v Kalifornii, kde vás celou ZOO veze autobus a kde můžete pozorovat vycvičené delfíny, ale Troja vede. V Jižni Kalifornii někde mezi Los A ngeles and San Diego je t.zv. "African safari" to je obrovská ZOO, kde se zvířata volně potulují v jejich rozsáhlých ohradách. Tam projíždíte autem, ale doporučuje se mít zavřená okna auta. Jednou se k nám přišoural obrovský pštros a něco se mu líbilo na našem autě a on začal tou svou desetikilovou hlavou klovat do okna auta.

Před několika lety jsme byli v Mexiku. Bylo vedro jako v Mexiku a my jsme se ploužili po pláži. Moje paní si zašla zabrouzdat do moře. Asi 20 metrů od pláže. Najednou zařvala a svíjela se bolestí. Šlápla právě na to milé zviřátko, rejnoka. Ten ji do nártu vrazil svůj okovaný roztomilý ocásek a doslova jí propíchl nohu. Dostala tetanovou injekci a mexičtí doktoři se mohli přetrhnout péčí. Bylo nebezpečí, že turisti odtahnou. Když jí vezli na wheel chairu na medical station, zanechala za sebou tratoliště krve. Čili moc milé zviřátko to rozhodně nebylo.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Marku, za zajímavý komentář. My, Češi a Moraváci, musíme být rádi, za ty zoologické zahrady, jaké u nás máme. A za těch třicet let od "sametové" se toho změnilo - a zlepšilo. A nejen u nás, ve Zlíně. Nejsme přímořský stát, proto s mořskou faunou je to složitější. Pře před léty jsem byla na odborářské rekreaci u Černého moře v Adžarské republice, a v Batumi v ZOO jsem také viděla cvičené delfíny a různé jiné mořské živočich. U nás v ČR je největší ZOO ve Dvoře Králové nad Labem, největší zásluho na jeho založení a rozšíření měl měl o pan Wágner (už nežije). Byli jsme tam před několika lety - je rozlehlejší než ve Zlíně - ale naše zlínská je hezčí. Možná je to i tím, že uprostřed ní stojí "pohádkový" zámek Lešná." Postaven původními majiteli majiteli v 18. století, později byl přestavěn do dnešní podoby.

A poznámka. Netušila jsem, že rejnoci mohou být i b nebezpeční. V náde rži s mořskou vodou se chovají velmi přátelsky. Srdečně vás zdravím , pane Marku. A ještě jednou díky za zastavení. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Ano, pohladila. A v Lešné je moc krásně;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Milá Jitko, děkuji Ti za zájem o můj blog. Zdravím. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 23,34
  • Průměrná čtenost 721x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik