Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^ Paní Mirko, doufejme, že se všechno v dobré obrátí! Opravdu, ani ve snu by nás nenapadlo, co přijde. Ale lidstvo zasluhuje lekci, nemyslíte?

1 0
možnosti
Foto

Určitě, Jarmilko. O tu lekci si lidstvo již koledovalo, včetně nás - sebe nevyjímaje. :-/ Spisovatel Karel Čapek, byl jeden z mála českých intelektuálů, který viděl do buducnosti - dovedl předvídat co se může stát, a také se stalo. Jeho divadelní hry Ze života hmyzu, Matka, RUR - knihy Krakatit, Války s mloky - a zejména jeho novinové články fejetony apod. o tom vypovídají. (I Hovory a T.G.M.) Nežil v lehké době -a ta doba, co nastala později, po jeho smrti, (po roce 1939) byla opravdu velmi těžká. Německá okupace, represe, uzavření vysokých škol, likvidace českých elit apod... Však i jeho bratr, malíř spisovatel Josef Čapek, zemřel jako vězeň koncentračního tábora v Buchnvaldu. Jeho knihu básní Okouzlený poutník mám v knihovně. Díky, paní Jarmilo. R^

1 0
možnosti

R^ My nějak ty své génie opomíjíme, díky za připomínku jednoho z nich:-)

1 0
možnosti

Milá Mirko, oprostím se od svým obvyklých komentářů směrem k vládě. Jistě, doba je vážná. Všude ! I v bezprostředně okolních státech. Každý bojuje jak umí. Bacil je tam stejný ...

Představte si, kdyby neznalý člověk čučel do tabulek a objevil - T"ak ta země si nevede špatně" ! V ostudě je 3 na světě a 1 v Evropě ! I měna se jim hezky propadá, Euro a Dolar se jim směje ! Inflaci se taky nevede špatně - Drtí úspory poctivcovy, bez ohledu koho volí ! Už atakují hranici 1.000 zesnulých ! Zdravo system jim kolabuje - padají lékaři i sestry, kdo bude léčit - obsluhovat ?

Co to tak, asi bude za zemi - kdo ji vede ? Aha, to bude asi ten, co pravil, že ČR je vzorem ! že se od ní všichni učí ! Že bude na špici ! To bude asi ten, co mnoho životů zachránil ! Já dodávám - Chvála bohu, že je v čele p. Babiš a vede svůj odborníků. Kdyby tam byli nějací amatéři - Nedovedu si to vůbec představit :-)

1 0
možnosti
Foto

Díky, pane Bučku za reakci. Smyslem mého článku je připomenutí i spisovatele Karla Čapka a jeho zamyšlení o smyslu rčení "doba je vážná". Hodnotit vlády A. Babiše v polovině akce, a současné těžké situace," nehodlám. To zhodnotím - a s jinými, až epidemie koronaviru u nás skončí. Sna se dočkáme - a bez velikých ztrát. Díky za příspěvek. ;-)R^

2 0
možnosti
Foto

Plácáte stejně nesmysly jako Zeman a Babiš. Ovšem od vás nic překvapivého. :-/:-)

2 0
možnosti
Foto

Pí Jandová, přišla jste urát mě, nebo spisovatele Karla čapka? (Sbohem).Rv

1 1
možnosti

Výstižné. Čapek je Čapek.R^

1 1
možnosti
Foto

Díky - a Špáta je Špáta...R^

0 0
možnosti
Foto

J89i10ř42í 73K16i83n80d24l

12. 10. 2020 17:37

doc. MUDr. Martin Balík, Ph.D (vedoucí lékař z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny VFN a 1. LF v Praz, který má největší covidové centrum v Praze ošetřil nejvíce pacientů s covidem říká. "Společnost jsme šíleně vystrašili...Testujeme tisíce lidí denně, stojí to tři čtvrtě miliardy měsíčně a výsledkem je 71 pacientů v těžkém stavu. U nás je jich šest, mají spoustu rizikových faktorů, říkám tomu intenzivní obezitologie... Chřipka dokáže být destruktivnější než koronavirus".

2 0
možnosti
Foto

Ano, to je možné. Díky.R^

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Nesmíme je asi brát tak vážně - a řídit se vlastním rozumem a instinktem. :-/Rv

0 0
možnosti
Foto

Spíše děsivé je, co by se dělo, kdyby byla opravdu vážná, tedy kdyby nás postihlo něco horšího, než čínská chřipečka, která nám spiše ukazuje, jak je doba křehká, jak málo stačí, aby ten džbán pukl. Ještě v listopadu jsme měli mít nejlepší období v historii. Kde to je?

1 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, pane Řezníku. Nikdy by mě nenapadlo, že nás něco takového, jako je světová pandemie, potká... Díky za příspěvek. R^

0 0
možnosti

Doba je to podivná, jako nezmizela chřipka ani jiná virová onemocnění, asi nezmizí ani covyd. Na chřipku je pořád jen paralen a taky se na ni umírá...budeme pořád jako ve válce?

1 0
možnosti
Foto

Ono chřipka nám zahlcuje jednotky intenzivní péče?

0 1
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik