Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a87n 78K78a28r77a30s94e65k

4. 10. 2020 20:36

ty reci o te obcanske povinosti a jine blabla mi fakt berou nervy.

Obcane, to to skutecne nechapete, ze vsechny ty volby jsou naprosta komedie? Vubec nic se nezmeni. Nechte si projit hlavou tech minulych 30 let, kdy byly ty 'svobodne' volby. To se porad volilo spatne nebo dobre?

Sedeli v tech parlamentech (mmj. ve vsech civilizovanych statech) poslednich 30 let bezvadni lide nebo 'politici', kteri at uz jsou v jakekoliv partaji delaji vsechno jenom pro sebe?

Uplne nejlepe to prozrazuje nase rec. My jdeme k volbam, kde odevzdame svuj hlas. A nasledujici 4 roky ten hlas skutecne nemame - jak take, kdyz jsme ho odevzdali. To je ta velka finta dnesnich systemu - lide jednou za 4 roky znovu a znovu odevzdavaji svuj hlas aby pak za celou tu dobu nemohli do niceho mluvit.

A v rade blogu jeste napisi, jak je to bezvadne??

0 0
možnosti
Foto

Máte kus pravdu... Když teď vidím, co se děje po volbách, jak se snaží "poražené strany "neférově knokautovat vítěze voleb, je mi smutno. Je vidět, že pokud jde o politiku a o moc, jde všechna slušnost stranou. Jako pr!!vní by přece měli sestavením rady a navrhnutím funkce hejtmana pověřit vítěze voleb - a pokud by se mu to nepovedlo, řešit to jiným způsobem. A to se v mnohých případech neděje. Nelíbí se mi to. :-/Rv

0 0
možnosti
Foto

I my jsme radostně splnili svou občasnou občanskou povinnost. I naši dva pejsci chtěli jít volit, leč kvůli ceduli Vstup se psy zakázán přišla některá partaj o dva hlasy, nejspíš Zelení ochránci zvířat (vedená s. Korytářem).

Ve volební místnosti mi opět chyběl portrét pana presidenta, a vedle urny byl nevhodně umístěn pytel na nepoužité lístky. Málem jsem to hodil opačně.

My, vzorní voliči, budeme jistě odměněni tím, že věci zůstanou pěkně při starém.

;-D

2 0
možnosti
Foto

Doufám, že i sliby, kterými se ty zvolené strany před volbami dušovaly, budou splněny když ne zela, tak aspoň aspoň částečně. Děkuji Vám za příspěvek.

0 0
možnosti

Zdravím, paní Pantlíková.. Protože "su také ze Zlína", z jeho téměř nejvýchodnější části a žiju tak vlastně na dědině, ptal se mne dnes kamoš z komise, jestli se chcu také zúčastnit referenda "o vodě". No, já jsem se neúčastnil. Asi na dvou paních z komise bylo vidět zklamání i přes roušky, protože bylo podpořeno hlasitým povzdechem. Což bych možná mohl považovat i jako ovlivňování voličů a podat protest, co?! ;-D Samozřejmě, legrace, že ano. Nuže, hlavní problém s vodou, nejenom ve Zlíně, vidím v rozdělení a následnému prodeji dodávky pitné vody francouzské firmě Veolia, která rýžuje. V té době se na tom napakovali politici dvou nejdemokratičtějších stran, kteří je dovedli tam, kde nyní jsou a teď by chtěli někomu vyčítat, proč volí Babiše.;-) No a co se týká tohoto referanda - je to jenom "plácnutí do vody", protože smlouvy jsou platné a prakticky nemá šanci nikdo stávající smluvní vztahy změnit. Že jsou lidi nas... kvůli stávajícímu stavu, vědí politici i bez referenda.

Ale volit jsem samozřejmě šel. A zkusil jsem podpořit novou nemocnici i když je mi jasné, že to asi nebude nic platné. Protože ostatní strany by možná ani nebyly tak proti, ale neskousnou, že s tím nepřišly samy a hlavně, že je to všechno spjato s Čunkem. ;-D Spojovat dnešní "Baťovku" s Baťou, je opravdu úsměvné, protože pan Baťa už by měl novou nemocnici, možná zrovna v těch Malenovicích, dávno postavenou. On ty pavilony, vč. těch domků, opravdu nestavěl na sto až dvě stě let.;-D

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás pane Jurčáku. Také bydlím na východní straně Zlína, možná jsme sousedi a ani o tom nevíme. Já v bývalé čtvrti J. F. , dnes O.....y. To, že nám vodu ve Zlíně „laskavě“ prodává francouzská firma Veolia - která má vodu a zisky, a městu zůstala jen kanalizace a rezavé trubky - a Zlíňákům jen pláč, samozřejmě vím. A také vím, kteří výkuci, a z jakých politických stran se o to postarali.. (Jmenoviě). Jeden z nich byl za cosi (?) i V. K. i omilostněn. Pro to referendum jsem lístek do urny hodila, protože mi tak bylo doporučeno, ale nevím jestli tomu nerozumíte víc, než ti, o mi to doporu čil... Jo, a na stavbu té nové zlínské nemocnice mám také jiný názor, ne kvůli patriotizmu nebo T. Baťovi (nejsem rodačka Zlína), ale asi tím, že ta stará, pavilonová Baťova nemocnice je od nás jen co by kamenem dohodil, sanitky, co vozí pacienty z Valašska, nám houkají pod oknem. A dnes,

v době vypukající koronavirové krize, je už prý stavba té nové nemocnice již stejně passé. Pane Jurčáku, doporučuji Vám vyslechnout si předvolebí rozhovor (video) J. Ostrého s bývalým hejtmanem panem dr. Mišákem, který o tom problému hovoří velmi zasvěceně. On se díky Bohu zase vrací do politiky. Dávám Vám na něj odkaz:.

https://youtu.be/WfWvWMKajb4

Pěkný den Vám přeji a zdravím. ;-)R^

0 0
možnosti
Foto

J20o76s19e56f 79B98á62r72t12a

3. 10. 2020 10:04

Ta televize je k nezaplacení, tak vyjasnit názory na kandidáty den před volbami.

2 0
možnosti
Foto

Díky, zdravím Vás, pane Gayere. R^[>-]

0 0
možnosti
Foto

P90e46t98r 27H76a46n34n16i62g

2. 10. 2020 22:48

Vážená paní Pantlíková. Je velice dobře, že jste napsala tento blog. Mnozí, skrze samou ironii zapomněli, že jsou také občany, a že není vhodné si dělat neustále ze všeho legraci. Je jedno koho jste volila. Splnila jste si svou občanskou povinnost a za to Vám díky. Mnozí mi osobně píší, že také po shlédnutí včerejší besedy se rozhodli jít volit (i když před tím nechtěli), ale že to rozhodně nehodí těm, kteří si tam honili triko a občan jim byl, i v této nelehké chvíli fuk

4 0
možnosti
Foto

Vážený pane Hannigu, máte pravdu.. Právě že nám to skutečně jedno není koho volíme, a kdo nás, občany České republiky ve vládě, v parlamentu, v senátu i v komunální politice zastupuje, kdo našim jménem mluví - námi se zaštiťuje a ohání - a přitom sleduje úplně jiné cíle, než o kterých mluví, proto je nutné k volbám chodit. My s manželem bychom asi šli volit i kdybychom tu včerejší besedu lídrů nezhlédli, ale nás to skutečně utvrdilo, že jít volit opravdu musíme. (Manžel chtěl dokonce několikrát zavřít televizi, tak ho ta exhibice lídrů rozladila). I u našich "mladých" ten názor jednoznačně převládl, oni jít k volbám opravdu nemínili. Ve frontě před volební místností stáli starší občané, i občané středního věku, ale přicházeli i mladší... Myslím, že i proto, že je v tv debatě rozzlobila ta drzost a neomalenost lídrů polit. stran, kteří tam předvedli, jak politika u nás neskutečně zhrubla. Kdy jeden druhého před očima diváků osočuje ze lží. z nečestného jednání, z lenosti a nezodpovědnosti. Nestydí se např. tvrdit , že to, co jsme všichni nedávno zažili a viděli na vlastní oči, není pravda. Pak se diví, že jejich volení preference jsou na nule. Přiznám se, že my jsme nešli k volbám kvůli tomu koho volt, ale hlavně kvůli tomu, kdo v žádném případě zvolen být nesmí. A určitě tak nesmýšlíme jen my, ale i většina těch slušných občanů, kteří ještě neztratili všechny ideály... Říkalo se jim kdysi "mlčící většina. Věřím, že ona existuje i dnes, po třiceti letech od "sametové..." Díky, pane Hannigu, za reakci na můj článek. [>-]R^

3 0
možnosti

Volby považuji za svátek! Obleču si sváteční oblek a jdu volit! [>-]EUR^

1 0
možnosti
Foto

Kéž by to všichni pojímali tak, jako Vy. V

Škoda, že stále ještě není zájem hledat cesty a vytvořit hlasováním např. elektronickou čtečkou prostředictvím čipových OP/ID nebo také datových schránek - stejně to k tomu vše směřuje.

2 0
možnosti
Foto

Já bych řekla - pravdomluvně, že spíš mého manžela. ;-) Jednou prohlásil, že když jsme dřiv musili volit z donucení, dnes budeme chodit dobrovolně. A já jsem souhlasila. Sliby se mají plnit.:-/[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 19,22
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik