Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moc hezky popsané vzpomínky R^V. Já jsem si přečetl - jako obvykle - alespoň kousek Máje od Karla Hynka Máchy - krásné.

1 0
možnosti
Foto

No jo, K. H. Mácha... R^

"Byl pozdní večer, první máj,

večerní máj, byl lásky čas.

Hrdliččin zval ku lásce hlas

kde borový zaváněl háj... "

Nejkrásnější báseň o máji - (a o lásce) kterou známe...

Díky, pane Miroslave, za nahlédnutí do mého blogu, sice poněkud nepoetického, ale pravdivého.

Hledím z okna - před oknem rozkvetlé šeříky, sluníčko je už zase usměvavé - i když po ránu moudře dovolilo, vlahý, májový...

Srdečně Vás zdravím... R^V

1 0
možnosti
Foto

Máj, lásky čas. To je to hlavní. Tobě, Mirko, dík za vzpomínkuR^;-)

1 0
možnosti
Foto

Krásný den, Jitko. Užívej si toho rozkvetlého máje. I s vnoučky.V:-)Včera u nás byli naši malí - pod balkonem, podávala jsem jim moučník přes balkon. (Oni nás mladí nás chrání, nosí nám nákupy). Muž ale chodí na zahrádku ... Tam je čistý vzduch, je to na kopci. Už aby tomu bylo "korunovanému viru" konec, venku je tak krásně.).Zdravím. ,

1 0
možnosti

Pokud se nemýlím, ta lidé se mohou sdružovat v počtu deseti hlav. Takže tu prvomájovou veselici si komunisté v obcích klidně udělat mohli.

1 0
možnosti
Foto

Pane Buriane, probůh, nemyslím na prvomájové průvod a veselice, to mne nezajímá, vyhýbala jsem se jimi i za socialismu, nechodím nikam ani teď. Ale na to, že je pandemie a není nálada někam chodit. . Aspoň u nás. Zatím se bavíme a s přáteli a po telefonu a s rodinou u dveří, krátce. My dodržujeme bezpečnostní předpisy, Vy ne? Nechci, abychom u nás dopadli jako v Holandsku - Je tam 17 milionů obyvatel - a tam přes mají 4 409 mrtvých). Hovořila jsem včera s našimi přátel z NL. Doufám, že jste, pane Buriane., pochopil. Díky. e:-)

0 0
možnosti
Foto

Jojo, i u nás bývávalo na Prvního máje veselo, ačkoliv šeříky ještě nekvetly, a mnohdy nekvetly ani 9. května. Těch akcí, kolotoče, pamlsků - a vše na rozdíl ode dneška za babku. Tak jsme se dnes doma bavili, kdo by asi měl v dnešním prvomájovém průvodu v našem městě kráčet, když tu po převratu padal jeden podnik za druhým. Aby v průvodu šli zaměstnanci úřadu práce a tleskali jim nezaměstnaní a pobírači sociálních dávek, to by moc důstojná oslava svátku práce nebyla. Jdu udělit karmu za pěkný vzpomínkový článek.

1 1
možnosti
Foto

Pro vás byly 1.máje veselé???8-o

Vlastně, že se ptám :-/

1 0
možnosti

Jen paní Jandová na 1. máje od rána do večera plakala ...

1 0
možnosti

Mirko, tak určitě na oslavách cosi bylo. Jako dítě jsem byl nadšen - balonek a mávátko. Ve fabrice zajímavější, potvrzuji ty placené nosiče. Pak i srandy kopec. Otcův kolega byl aktivní a předsedou NF. Právě on řečnil v Krnově k lidu z balkonu. Já mu říkám - "To je dobré, přesně z tohoto místa řečnil i Adolf" ! Ve zmatku lidí se přesto orientovat dalo ! Když se kamarádi ztratili, díval jsem se na fasády krčem. Tam, kde bylo nejvíce Leninů, Engelsů a Marxů - Opřených na to dřevě - No jistě ! Vstoupil jsem a byli tam ! Osobně si myslím, že poslední skutečně nefalšovaný projev nadšení, to byla doba okolo A. Dubčeka. Tam skutečně došlo k jakémusi nefalšovanému a radostnému sepjetí lidu a KSČ. Zbytek známe, větší a větší až trapná formalita ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Já jsem nebyla nadšena nikdy, my výtvarníci, jsme dělali v tuto dobu spíš režimu schválnosti. Po nějaký čas jsem např. pracovala jako návrhářka - výtavrnice v aranžérské dílně (Potraviny) - a v tu dobu jsme musili v jednom krámě dokonce okamžitě vyklidit naaranžovanou výlohu, prý je to čirá provokace proti režimu. . (Byl tam ruský matros s bodákem). A taká jsem kvůli nástěnce s citáty o svobodě (proti Brežněovi a vstupu vojsk) byla vyhozena z výboru ROH - ve straně KSČ jsem nikdy nebyla). A také jsem kvůli tomu odešla jsem z podniku a našla si jiné místo. Naštěstí jako návrhářka - designárka potisku plast. výrobků - a tam jsem byla až do důchodu. (Technolog. odd.). Ale to nebudu povídat nějaké paní Jandové, nebo jiným provokatérům - když o tom sami nemají ani ponětí. Kdoví, kde oni byli tenkrát - ;-€a teď poučují druhé...

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, bez průvodu to není ono! ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Nepovídejte... Vám to opravdu chybí, pane Dvořáku? Mně opravdu ne. Rv

1 0
možnosti
Foto

Vám také hezký prvomájový večer. Bude líp.:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Díky, paní Pavlo, za zastavení... Zdravím. ;-)R^

0 0
možnosti

Proč smutný? Slunce svítí a dokonce i trochu zapršelo. Zase bude dobře...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik