Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za článek! Podobné příběhy z oslav v té době mám z doby cca mých 19 let. Karma! Přeji hezký víkend.

0 0
možnosti
Foto

Také Vám přeji pěknou sobotu i neděli - a díky za zastavení... ;-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^ Pěkně napsaná vzpomínka! Hezky se mi četla.

1 0
možnosti
Foto

Díky, Zdeničko, dobré ráno. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

:-)R^ne vše se vždy podaří podle představ;-)ale třeba v Itálii se o slaví celkem dost- a u nás doma též

1 0
možnosti
Foto

Ano, ale právě proto se dobře pamatuje. Díky za poznámku, Libuško.. ;-)R^

0 0
možnosti
RE

A muži jsou dnes zase "chovným prvkem":) Dobrý příběhR^ Mně se jednou utrhlo kladivo z násady a spadlo na hlavu vysokému funkcionáři našeho podniku, který přijel na inspekci stavby podnikové chaty a neměl přilbu:)

1 0
možnosti
Foto

;-)R^ Asi si o to "koledoval..."

0 0
možnosti
MK

M23i74l93a33n 38K12e73s17l

8. 3. 2019 16:35

Jak to dopadlo u nás.S novým soudruhem ředitelem došlo i k úpravě oslavy MDŽ.Plán byl takový.Ženy odejdou na desátou hodinu do jedné z místních restaurací.Zde jim k svátku popřeje soudruh ředitel a podnikový předseda ROH.Potom jim promítnou film vhodný pro ženy a bude následovat oběd.Na druhou hodinu mělo dorazit mužské osazenstvo firmy a věnovat se ženám a tancování.Mužské osazenstvo se urazilo a na oslavu nedorazilo protože nedostalo oběd.Sál byl plný tancechtivých žen s hloučkem mužů - direktor s náměstky a několika nohsledy.Vypukl taneční rej s dámskou volenkou.Mnoho žen považovalo za svou povinnost zatancovat si s šéfem.Dopadlo to tak,že cca za hodinu byl utancovaný direktor i s náměstky zašitý na hajzlíku a odmítali vylézt.Příští rok došlo ke změně způsobu oslavy.V den výročí odešel vedoucí oddělení s kýblem a s krabicí na vedení.Tam vyfasoval do kýblu karafiáty,do krabice písemné blahopřání s obálkami,v kterých byly odměny ve výšce jedné desetiny platu.Po obědě v závodní jídelně se pracoviště uzamkla a bylo jen na libovůli osazenstva jak bude oslavovat.

1 0
možnosti
Foto

Také krásná vzpomínka...;-);-);-)

0 0
možnosti
MB

Začnu provokativně = MDŽ neuznávám. Obecně totiž neuznávám to, aby se cokoliv slavilo v den- kdy to na to Poukazuje kaledář. Od Žen - po Dušičky. Ten vztah,se má vyjadřovat jinak - Skutečně. 365 dnů v roce + 24 hod denně ...

Moje rodná Karnola Krnov! Přemíra úctyhodných a pracovitých žen. V úkole - námi mistry pak šizeny! Kalendářně oslavovány = V praxi vykořisťovány. Mizerné mzdy, v mizerných podmínkách. Pak nás uhostily, 8.3 = zaznělo plamenné slovo s veselicí. Nezměnilo se pro ně - vůbec nic, naopak! - Ke kabele běžného nákupu održely dobře Nakoupeného mistra výroby, či seřizovače ... !

Ptal jsem se staršího - proč jim ty Úkolové lístky krademe? Pravil, aby nepřekonaly Normu nad 130%, protože pak přijde Normovač! Jako Trubci - jim to pak vracíme v době nouze, (kdy třeba výkon nemají)! To je vše, co pro jejich Mzdu můžeme udělat! Říkám - To nás na škole neučili! Jistě, ale Logaritmické pravítko obvládat umíš - tak jej seber a počítej jím to! Tak jsem konal - Výsledek? Zde, ve fabrice, se skutečně položily mé lidské a profesní základy k tomu, abych si žen vážil! Nejenom pro - Dnešní den! Začal jsem provokativně - S upřímnou Pokorou a vzdání holdu končím a Blahopřeji ... (Dodatek - Bylo krásně vidět, že co chlap - bez ohledu na funkci - Měl k těm ženám skutečnou úctu. Projít dílnou, nepotlačit vozík, nepozdravit = Opravdu nemyslitelné) ...! :-)

1 0
možnosti
Foto

Já také nerada slavím - cokoli. A přiznám se, to slavení MDŽ v práci mi bylo z duše protivné. Ale soukromě se tomu člověk občas nevyhne... Byla bych za morouse, a nechci kazit druhým radost. Když už mi někdo popřeje, něco dobrého (uvařím) upeču, nelijeme si skleničku dobrého vínka, popovídáme si. To kolektivní oslavování v práci nebylo k ničemu dobré, leda k šíření drbů. Zmiňuji se v článku o tom. Jiné je to s rodinou, s přáteli. To můžeme slavit každou chvíli, vždycky se něco najde. ;-)R^ Díky za příspěvek, pane Miroslave.

2 0
možnosti
DR

Nemyslím si že se neslaví. Naopak, dle mých kamarádek pracujících v květinářství je o menší pozornost či květinu pro ženy na MDŽ daleko větší zájem než o tom nesmyslu v půlce února.

2 0
možnosti
Foto

Díky, mne to docela potěšilo. Na mne si tkupodivu aké vzpomněl (manžel) - bonbonioérou a primulkou. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik