Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A ještě poznámka. V západních zemích, např. v Nizozemsku, je zvykem dávat dětem jména dvě, to k nám v dnešní době ještě naštěstí nedorazilo...

0 0
možnosti
Foto

Do Prahy to už dorazilo.;-) I můj synovec má dvě jména. První "svoje", druhé po tatínkovi.:-)

0 0
možnosti
Foto

Některá cizí jména jsou pěkná, v dnešní době postupující globalizace mohou být pro jejich nositele možná i užitečná. Rodiče by si ale měli dát pozor, jestli spojení příjmení s křestním jménem nevypadá směšně, komicky. Například René Vomáčka. Anebo tak, že by z nich mohla vzniknout nějaká směšná, nebo hanlivá přezdívka. Potom - chudák dítě... Ve škole - i později v životě. Díky za příspěvek, paní Leono. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Hlavně zdraví a hezký domov všem:-)R^

1 0
možnosti
LB

Kdysi, za hlubokého totáče, proběhla v Mladém světě diskuze o křestních jménech. Odstartovaly ji maminky, které si sborem stěžovaly na matriky, které jim nechtěly povolit cizí jména. Jedna věta mi utkvěla v paměti: "I my bychom chtěly pro své děti taková krásná jména, jako např. Brigitte nebo Charlotte a ne takové vykopávky, jako je třeba Rudolf" :-)

"Vykopávky" jako Rudolf už se opravdu dnes moc nedávají a rodiče mohou popustit uzdu své fantazii. Móda se mění, a tak k nám opět vtrhl Hugo, Alfréd, Kryšpín, Kordula, časem dojde i na Hátu. Ani o exotická jména není nouze, zatím mě nejvíc zaujal Matthews Pierre Beránek. (Myslím, že než v první třídě sesmolí svoje jméno, zbytek třídy bude už po obědě.) Ale proti gustu...

P.S. My máme Marka a Lukáše. Jan se mi líbí moc, ale ve spojení s příjmením mi to přišlo jako Jan Novák.

2 0
možnosti
Foto

Díky za přečtení - i za přání, Libuško. Pěkný večer. ;-)

0 0
možnosti
Foto

gratuluju ať vám roste k radosti-k těm jménům bych kromě Natállky přidala ještě Vanessa-alespoň v našem okolí se vyskytuje několik-stejně jako Jessika Klaudie, moje mamka měla ráda dějiny a tak já měla bráchu Přemysla;-)

1 0
možnosti
Foto

_ NO jo, Vy jste Libuše, bratr Přemysl. Maminka byla asi vlastenka. Ale u nás také. po slovansky - vlastenecky

- Miroslava, Jaroslava, Vlasta (Milošek). ;-)V

0 0
možnosti
JS

:) ještě jednou gratuluji, Miri!

1 0
možnosti
Foto

V červenci to byl Maxík, 18. října Davídek A před tím dnes už dvouletá Natálka a tříletá Nikolka. Díky, Jani. ;-)

1 0
možnosti
AL

Pěkné a milé.

Přeji bezva večer. :)

Karma.

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 20,55
  • Průměrná čtenost 719x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik