Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré ráno, Jitko. Ty létající čarodějnice se u nás v dědině moc nevedly...To asi spíš na Valašsku nebo Slezsku... Každý kraj má jiné zvyky. Díky za poznámku. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Mirko díky, vzpomněl jsem si na dobu chrčících amplionů R^

1 0
možnosti
Foto

Díky za poznámku, Pavle... R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Mirko, nádherné vzpomínání.R^I u nás ve vsi K., když se rozezněly "Tři bílé břízy", byl každý v pozoru a čekal, co se bude hlásit. Obecní rozhlas tu máme stále, jen písnička se změnila.;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, jsme z veselého kraja, Věrko . ;-DTo byl tedy od těch rohateckých šohajů výkon. Člověk se diví, kolik těm blbostem dovedli věnovat energie... Vzpomínám si, že kdysi v noci 3o. dubna připevnili násedlovskému kováři kolo od žebřiňáku na komín. (On měl moc pěknou dceru, všem se líbila). A také se chlapci někdy vypravili zbourat do vedlejší dědiny máju... Ta se musela v noci před 1. májem hlídat... Díky za poznámku... ;-)R^

2 0
možnosti
Foto

A v neděli budeme stavět máju i u nás, přitom si chystáme košťata k létání;-)

0 0
možnosti
VF

To u nás v Rohatci sa vzpomíná, jak (prý) chlapci rozebrali žebřiňák a složili ho majitelovi na střešním hřebenu.

"Rohatečtí chlapci, gde vy máte stárka? Leží za humnama, pije vodu z járka....."

Máme to ale štěstí, z jakého sme kraja:-)V

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, končane (krajane) Dane. Šak to néni žádný tajemství, tá moja rodná dědinka sů Násedlovice. A tá fotka důle je z ní. Já na gympl do Kyjova nechodila, studovala jsem v Brně. Do Kyjova tak leda někdy do nemocnice, do lékárny a tak podobně. Příhody sů pravdivý, enom nekerá jména pozměněný. Dobrý večír.:-)

1 0
možnosti
DP

Tož to zme krajané, šak já taky vyrůstal na slovácku, a eště k všeckýmu na kyjovsku, to zme teda krajané duplovaně. Do Kyjova sem v padesátých rokách chodil na gympl a koncem mája letos tam zasa pojedu, Aj sem mysím uhodl, co se za tým "N" z Vašej dědiny schovává .Děkujem za fajnů povídačku, vrátilo mňa to do dob mládí, šak aj u nás to v padesátých rokách vypadalo zrovna tak jak u Vás v N.:-)

1 0
možnosti
JS

R^Mirko, moc ráda jsem se zase ponořila do Vašeho srdíčkem psaného textu, díkyV

1 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 23,40
  • Průměrná čtenost 721x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik